משולש העבודה במטבח

משולש המטבח:

ניהול זרימת עבודה

שלושת אזורי העבודה העיקריים של המטבח הם חלל הבישול (כיריים ותנור), כיור ומקרר. משולש המטבח נוצר משלוש הנקודות הללו.

מכיוון שמבשלים נעים כל הזמן בין שלוש הנקודות הללו, לפעמים עם סירים חמים מלאים בנוזל, הנימוק הוא שהנתיבים הללו צריכים להישאר ללא הפרעה והנקודות לא יהיו רחוקות מדי.

הנוסחה למשולש עבודה אידיאלי היא שהכיריים, הכיור והמקרר שלכם יהיו במרחק של לפחות 1.2 מטרים אחד מהשני אך לא יותר מ-2.7 מטרים זה מזה , ולשמור על כל מרווח הליכה ביניהם ריק.

המרחקים בין נקודות המשולש צריכים להיות ישרים וללא הפרעה על ידי פריטים גבוהים כמו מקררים או ארונות מזווה.

כל אזור עבודה נוסף - כיור הכנה, מיקרוגל וכו' - צריך להיות בין 1.2 ל-2.7 מטרים  מהנקודה הקרובה ביותר של משולש המטבח.

משולש העבודה במטבח